top of page
Search

როგორ იმოქმედა პირველმა მსოფლიო ომმა ღვინისა და ყველის შეხამებაზე

აქ საქმე ძირითადად არის კულტურაში და არა კულინარიაში. პირველი მსოფლიო ომის დროს, როდესაც იყო სუფთა წყლის დეფიციტი, გამოსავალი მოიძებმა ღვინოში.

ree

ფრანგული არმიის დღის რაციონში შეიტანეს ყველი და 250 მილიგრამი წითელი ღვინო. ომის ბოლოს კი 750 მილიგრამამდე გაზარდეს.

ree

ღვინო იყო დაბალ ალკოჰოლური და მათი მიღება შეიძლებობა ყოველდღე.

დღეს, რა თქმა უნდა, ფრამგული არმიის რაციონში აღარ არის ღვინო, მაგრამ ყველისა და წითელი ღვინის შეხამებამ მყარად მოიკიდა ფეხი მსოფლიოს მასშტაბით.

 
 
 

Comments


bottom of page