top of page
Search

იცით, როგორ ანაწილებს 8000 წლოვანი ისტორიის მქონე ქვევრი მასში მოთავსებულ ყურძნის დაჭყლეტილ მასას ?

მას შემდეგ რაც ყურძენი დაიჭყლიტება, ჩაიწურება ქვევრში და დადუღდება, იწყება ფრაქციების გადანაწილების პროცესი:

ყველაზე ქვევით მოექცევა წიპწა - ყურძნის კურკა. შემდგომში კლერტი - ყურძნის მტევნის ჩონჩხი. კლერტს ზევიდან გადაეკვრება - ღვინის ლექი. ლექის თავზე კი უკვე განთავსებულია უშუალოდ ღვინო. ეს ყველაფერი კი აი ესე გამოიყურება.


2 views0 comments
bottom of page