აქ საქმე ძირითადად არის კულტურაში და არა კულინარიაში. პირველი მსოფლიო ომის დროს, როდესაც იყო სუფთა წყლის დეფიციტი, გამოსავალი მოიძებმა ღვინოში.
ფრანგული არმიის დღის რაციონში შეიტანეს ყველი და 250 მილიგრამი წითელი ღვინო. ომის ბოლოს კი 750 მილიგრამამდე გაზარდეს.
ღვინო იყო დაბალ ალკოჰოლური და მათი მიღება შეიძლებობა ყოველდღე.
დღეს, რა თქმა უნდა, ფრამგული არმიის რაციონში აღარ არის ღვინო, მაგრამ ყველისა და წითელი ღვინის შეხამებამ მყარად მოიკიდა ფეხი მსოფლიოს მასშტაბით.
Commenti