top of page
Search
Writer's pictureMariam Azirashvili

არმანიაკი


არმანიაკი არის ყურძნისეული წარმოშობის ბრენდი, რომლიც მზადდება საფრანგეთში, კერძოდ მის სამხრეთ დასავლეთ ნაწილში, გასკონში. არმანიაკს აქვს 700 წლიანი ისტორია და სათავეს იღებს მე-14 საუკუნიდან.


არმანიაკის მიღება ხდება ღვინის გამოხდით და ბუნებრივია ყვლაფერი იწყება ყურძნით.  მის საწარმოებლად ათამდე ჯიშის გამოყენება არის ნებადართული და აქედან მთავარი ჯიშებია: უნი ბლანი, კოლომბარი, ფოლ ბლანში და ბაკო ბლანში.

არმანიაკის გამოხდა ხდება მხოლოდ ერთხელ და მისი ალკოჰოლი არის დაახლოებით 53%-60% დისტილაციის შემდეგ. იგი გემოში არის ღრმა და წონიანი.

არმანიაკის გამოხდა ხდება მხოლოდ ერთხელ და მისი ალკოჰოლი არის დაახლოებით 53%-60% დისტილაციის შემდეგ. იგი გემოში არის ღრმა და წონიანი.

არმანიაკის მუხის კასრებში დავარგებას აქვს გადამწყვეტი მნიშვნელობა:

არბილებს სპირტს, შემოაქვს ახალი ვანილის და სანელებლების არომატები. უმეტესად დავარგება ხდება ლიმუზენისა და ტრონსეს კასრებში; მაგრამ ზოგიერთი მეწარმე იანრჩუნებს ტრადიციას და იყენებს ადგილობრივ „შავ მუხას“ მონლეზანის ტყიდან.

ყველა არმანიაკს ენიჭება ხარისხის დონე, იმის მიხედვით თუ რა პერიოდით იყო დავარგებული კასრში:


  •   VS – 1 წლ_დან 3 წლ_მდე

  •   VSOP – 4 წლ_დან 9 წლ_მდე

  •   XO – 10 წლის ზევით

6 views0 comments

Comments


bottom of page